VII. ročník Mistrovství v pasení 2023

VII. ročník

Datum: 26.-27.8.2023
Kategorie: neděle IHT3 TS CACT + IHT2 TS + NHAT
sobota IHT1 TS + HWT TS + NHAT
+ pro ostatní plemena HWT TS + NHAT + v neděli IHT1 TS (pouze závod, ne MČR)
15 startů na den + NHAT (MČR FBO je pořádáno s MČR ACD, počty se sčítají)


Mistrovství Flanderských a Ardenských bouvierů, BBB Cup
Mistrovství Australských honáckých psů

Rozhodčí: Simona Sochorová, CZ
Místo: Libušín - Kladno, Česká republika
Pořadatel: Beáta Kaňková
Organizátoři: Bouvier Club Bohemia z.s., Kateřina Berkovcová, Miroslava Ernstová

 

Harmonogram
26.8.2023 sobota
IHT 1 TS
Prezence 7:00-7:15
Prohlídka trati 7:15-7:45
Start 8:00
Vyhlášeni 12:00

poledni pauza 12:00 -12:30HWT TS
Prezence 12:30-13:00
Prohlídka trati 13:00-13:15
Start 13:30
Vyhlášeni 15:30
NHAT
Prezence 15:45
Start 16:00
Neděle 27.8.2023
IHT3 TS
Prezence 7:00-7:15
Prohlídka trati 7:15-7:55
Start 8:00
Vyhlášení 10:30
IHT2 TS
Prezence 10:30-10:45
Prohlídka trati 10:45-11:15
Start 11:15
Vyhlášení 13:30
IHT1 TS (mimo MČR)
Prezentace 14:00-14:15
Prohlídka trati 14:15-14:40
Start 14:45
Vyhlášení 17:00
NHAT

Prezentace 17:00 


 

 

 

 

 

 

Na závod byli přihlášeni 4 Bouvieři, a všichni se účastnili.
IHT3 TS pes Antonio Willy Ernst Astronaut s majitelkou Miroslavou Ernstovou dokončili trať s lehkostí i přes nepřízeň deštivého počasí, získali titul MISTR PASENÍ 2023, a Willy se stal NEJLEPŠÍ BOUVIER tohoto ročníku. A protože obdržel dostatečné množství bodů za svou krásnou a klidnou práci, získat také národní titul CACT. Při účasti na BBB Cupu obsadili krásné 2.místo v konkurenci Australských honáckých psů.

IH2 TS se účastnila fena Albertine Loving Bouvier s majitelkou Dášou Picmausovou, s umístěním na 1. místě  v klubovém mistrovství, a na 2. místě BBB Cup, fena Anuschka Loving Bouvier s majitelkou Dášou Picmausovou, s umístěním na 2. místě v klubovém mistrovství a na 3. místě BBB Cup.

IHT1 TS v této kategorii závodila pouze fena Argentina-Wizzle Ryzmburk s majitelkou Kateřinou Berkovcovou, s umístěním 1.místě v klubovém mistrovství, a 6.místě na BBB Cup. 

HWT TS bylo v letošním roce bez zástupce.

IHT3 TS

IHT3 TS

IHT2 TS

IHT2 TS

IHT1 TS

IHT1 TS

 

 

A co nám napsala jedna organizátorka ?

26. - 27.8.2023 BBB Herding Cup 2023Libušín

Tak..........................už jsem se znova nadechla a vydechla.

A shrnutí akce:
Čtvrtek - všude 30°C - tak to je mazec, co budeme dělat - rušit BBB, to lidi, psi ani ovce nedají. Hlasí, že by už zítra mělo být lépe. Musíme dát všude kalfasy na vodu - psům, ovcím. Sehnat ledničku na vodu pro lidi, stan ku-li stínu.Každý svoje: Katka jídlo a prkénka , Péťa sponzorink - poháry , já protokoly ( musím je všechny udělat ). Klid to vše klapne, hlavně žádné nervy. Super Kačenka Trejbalů nabízí pomoc - sláva, slávinka . Super Beata a Petr budou zavádět s bockama. Super Katka už přijede v pátek, Péťa v práci do sobotního rána.Bude určitě strašné vedro - přesouváme začátek o 1 hod dříve.

Pátek - všude 30°C - tak to je mazec, co budeme dělat.Kupuji Birely a hodně minerálek a obyč vody pro lidi. Už mám velký barel na vodu, nevím kolik je vody v potoce . Musím si sepsat na papír co všechno sebou ( a hlavně vytisknout protokoly - aspoň na sobotu ) čtečku, tužky, náhradní protokoly, řády, stan, židle, vodu, Willíka, Hollynku, VP Willíka, vodítka, misky na vodu, termoska na kávu, lžičky, chladící podložky, atd.Jo jasný - upeču beránka sebou . Super Katka už přivezla upečené štrůdly. ( Hrobníku nesežer to všechno !!! Dobře jeden je tvůj - jo ten slaný . ) Jo jdu vytisknout ty sobotní protokoly. To Willy nedá - takové dusno. Kačko prosimtě, musíme jít vytisknout ty protokoly - už je fakt hodně hodin.

Sobota - budík 5,30 - ne ne prší a hodně prší. Panebože ať prší. Ovce a psi budou cajk . Hrobníku nekuř - nemám ještě všechno v autě !!! Co? Já ti věřím, že to tam všechno naskládáš! Co? Jo lednici ke Katce do auta se vejde. Všechno v autech. Rychlý přesun na Libušín. Paní rozhodčí už je tady. Postavit stan a jdeme - začínají jedničky, potom HWT. Vše podle času. Super nám to odsejpá. Péťa dorazila po noční. Péťo ty si blázen - ty si zajistila takový sponzoring pro náš BBB cup, že mi spadla brada.
Brit, Akinu, izviratka.cz, Miluna design - luxusní postýlky, Physiopet, Hurtta-collection.cz, nakladatelství Plot, CHS Astronaut, CHS Celirboo Village, CHS Ryzmburk, KCHMPP, Bouvier club. Poháry krásné. Katko a ty prkénka - to je originální. Jasný všechno fotíme. Bezva žádné časové zpoždění. Co kdo chcete birel - jo je studený - aha raději kafe. Hm, hm. Jo mám už všechno mokré. Jo máme nahradní protokoly - když jsou hodně rozmáčené původní. Jo jo Kačenko Trejbal - jo jo kancelář pod stanem je celá tvoje.Jedničky hotové, HWT hotové. sláva slávinka. Ježíš, já jsem nevytiskla NHAT protokol . Uf hotovo. Jste všichni skvělí - tak zítra v 7,00 tady. Musíme vytisknout protokoly na neděli. Katka peče další štrůdly.

Neděle - Prší. Hrobníku nekuř !!! Vše v autě ..... ježíš já nemám hůl !!!! No bez té nejedu - tu musím mít!!! Uf - odjezd.Haaaaloooo Kaaaatko nemám " vegetaci " Jo, dobře - jeď hned. Paní rozhodčí, trojkaři už tady, rychle postavit stan, a na prohlídku tratě...........Aha jsem se nepřezula, jdu v teniskách ( durch mokré ), neva mám trekové boty.Losování - 2 - . Super pořád prší. Opatrně vyndavám Wylliho z auta. Milovanej vylezl z auta a povídá: Mámo dneska by to šlo....není vedro. Byl zpět můj skvělej Willy. Na první dobrou vše venku na trati, vyvedení z košáru - ježíš kluku můj. Vím, že máš svoje limity. Už jsem věděla , že dnes bude pracovat jak nejlépe umí. Jo prosím odtlač je do zapasení. Stopka - na první povel dopředu, lai, dozadu......Ten pes si to užíval. Žádný stres, byli jsme tam spolu. Willy díky. Pršelo nám štěstí. Mám promočené trekové boty. Beru si holinky.Péťo ty si blázen - ty si zajistila takový sponzoring pro náš BBB cup. Katko a ty prkénka - to je originální, hlavně ať se nerozmočí. Jasný všechno fotíme s power bankou u mobilu . Jasný, žádné časové zpoždění Trojky, dvojky, jedničky hotové. Sláva slávinka. Máme vytištěné NHAT protokoly. Co kdo chcete birel - jo je studený - aha raději kafe. Hm, hm. Jo mám už všechno úplně mokré. Jo máme nahradní protokoly - když jsou hodně rozmáčené původní. Jo jo Kačenko Trejbal - jo jo kancelář pod total promočeným stanem je celá tvoje.Jo pořád prší, ještě, že má Barnabáš náhradní pink botky. Uf poslední NHAT. zapsaný, podepsaný........

Co říct.....všem děkuji za super pohodový BBB cup. Bez Vás by to nešlo a nebylo. Berkovcová Katka, Bartoňová Péťa, Katka Trejbal, Beata Kaňková a Petr Veverka. Nemůžu nejmenovat rozhodčí - Simonu Sochorovou, že s námi vydržela v promočených botech a být celý víkend v dobré náladě. Balíme (birely, vylejvám vodu z barelu, cpu do auta total naseklej stan vodou ). V potoce čím dál tim víc vody .....Děkuji Vám, že mám chuť znovu vzít TS a jít k ovcím a ukázat, že FBO umí pást ovce i když po svém.A hlavně kluku tobě - ty můj milovaný k......, děkuji.
Poděkování Pavlovi a mamce, že vydrží mojí touhu " být na pastvinách".


Sponzoři

Autor: Berkovcova
Přečteno: 323x
Vydáno: 18.12.2023

Zpět

Další články v kategorii

6. ročník Mistrovství v pasení 2022
4. ročník Mistrovství v pasení 2020
5. ročník Mistrovství v pasení 2021
1. ročník Mistrovství v pasení 2017
2. ročník Mistrovství v pasení - 2018